Zeci de persoane notorii au fost șantajate și extorcate de sume exorbitante în numele lui Rizea. Cine sunt escrocii?

Liderul Partidului Politic „Moldova, Rizea și Poporul” Cristian Rizea a devenit victima unei scheme de escrocherie implementată de către oamenii de afaceri Igor Cupeț și Vitalie Perciun. Ei îi ofereau constant informații, confirmate prin dovezi, despre acte de corupție săvârșite de persoane notorii din mediul de afaceri, politică și structurile de forță, care erau făcute publice în cadrul emisiunii „Spovedania lui Rizea”. 

Ulterior, Vitalie Perciun și Igor Cupeț abordau persoanele vizate în dezvăluiri și le șantajau din numele lui Cristian Rizea, fără ca ultimul măcar să bănuiască faptul că este folosit. Mai exact, ei spuneau că dacă îi vor plăti politicianului, atunci acesta va înceta să facă dezvăluiri compromițătoare despre viața și activitatea lor profesională. Iar sumele pe care le cereau erau de ordinul a zeci de mii de euro, și ajungeau exclusiv în buzunare lui Perciun și Cupeț. Dezvăluirile au fost făcute, în această seară, de Cristian Rizea.

“Ei au venit la mine și mi-au zis că au relații în SIS, în Poliție. Și au început sa-mi aducă note informative. Ca orice jurnalist de investigație, văzând că informațiile se bazează pe dovezi, le-am făcut publice. Doar că, apoi, ei au început să mă folosească. Toate aceste lucruri se vor vedea în ancheta aflată în desfășurare. Pentru că sunt implicate multe persoane notorii”. 

Rizea: După ce ce luau banii, mă rugau să opresc dezvăluirile

După ce luau banii, cei doi îi rugau pe Cristian Rizea să nu mai facă dezvăluiri, sub pretextul că asupra lor sunt exercitate presiuni de către persoane importante din instituțiile statului. Între timp, zvonul că el ar șantaja oameni de afaceri, politicieni și angajați din structurile de forță s-a răspândit rapid în Chișinău. În acest mod, Cristian Rizea a descoperit schema implementată de Vitalie Perciun și Igor Cupeț.

“Eu aveam sursele mele, dar o parte din dezvăluiri au fost făcute în baza notelor informative oferite de Perciun și Cupeț. Ei s-au dus la mai mulți oameni de afaceri și au cerut bani în numele meu. Eu însă niciodată nu m-am întâlnit cu persoanele respective. Și după ce luau banii, îmi spuneau să opresc dezvăluirile, invocând că sunt amenințați”.

Rizea: Perciun a comandat atacul cu cocktailuri Molotov

Investigând acțiunile celor doi, liderul Partidului Politic „Moldova, Rizea și Poporul” Cristian Rizea a mai descoperit că atacul cu cocktailuri Molotov asupra locuinței sale a fost organizat de Vitalie Perciun. El i-a comunicat însă atunci, invocând surse sigure din interiorul structurilor de forță, că atentatul a fost comandat de Vladimir Tataroi-Mardari, pentru a provoca un conflict între cei doi. Aceasta a constituit un pretext bun pentru a-l șantaja și pe interlop. Ca urmare a plângerilor depuse de persoanele extorcate de bani, Vitalie Perciun a fost arestat.

“Vitalie Perciun se află în acest moment în arest pentru 72 de ore, pentru șantaj și extorcare de bani. Cu certitudine va primi cel puțin 30 de zile”.

Anterioară

Diva din Chișinău: Florencia

În continuare

VIDEO 12-13 iunie 1941 – 81 de ani de la primul val de deportări. Mii de moldoveni au fost trimiși în robie în Siberia

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *