VIDEO Scenariul unui război nuclear SUA-Rusia: 90 de milioane de victime în primele ore

O simulare cu adevărat înspăimântătoare a fost realizată de experții universității americane Priceton din SUA. Ei demonstrează cum ar arăta sfârșitul lumii, dacă războiul dintre Rusia și NATO ar escalada într-o confruntare nucleară. Peste 91 de milioane de victime în mai puțin de 5 ore – acesta ar fi efectul devastator al unui atac nuclear.

Scenariul a folosit poziții realiste ale armamentului nuclear, ținte și estimări ale numărului deceselor ce ar urma unei asemenea catastrofe. Nordul Americii, Europa și Rusia ar deveni ruine, iar radiațiile atomice ar urma să se împrăștie mai apoi pe tot globul.

Potrivit scenariului, Rusia va trimite o singură „împușcătură de avertizare” împotriva unei baze militare opuse, operată de forțele SUA-NATO. Prima lovitură ar acționa ca primul domino dintr-o serie de evenimente care ar face ca părțile implicate în conflict desfășurând sute de arme nucleare în încercarea de a se depăși reciproc, numărul morților crescând rapid pe măsură ce conflictul trece în diferite etape. În prima fază, Rusia ar încerca să distrugă bazele NATO în toată Europa prin folosirea a 300 de arme nucleare, în timp ce NATO ar răspunde cu 180, cu 2,6 milioane de morți în primele trei ore.

Simularea începe cu un atac cu bombă nucleară tactică lansată de Rusia, din Kaliningrad. Aceasta lovește o țintă situată între Polonia și Cehia, iar ca reacție imediată, NATO lansează același tip de proiectil din Belgia în regiunea atacatoare a Rusiei. Acesta este și momentul în care conflictul escaladează într-un război nuclear tactic în toată Europa.

Potrivit simulării, Rusia lansează 300 de bombe tactice din bombardiere strategice și lansatoare cu rază scurtă de acțiune. Obiectivele principale în prima etapă a confruntării sunt distrugerea centrelor de comandă și a concentrărilor de trupe NATO din Europa. Alianța Nord-Atlantică răspunde atacului cu 180 de bombe tactice asupra bazelor militare din Rusia.

În primele 3 ore, peste 2,6 milioane de oameni ar muri sau ar fi în stare critică în urma suflului radioactiv, iar Europa ar ajunge ruine.

În acest caz, Statele Unite ar recurge la bombele nucleare strategice, lansate cu ajutorul rachetelor intercontinentale cu rază lungă de acțiune din submarine și silozuri subterane. Obiectivul principal este distrugerea a cât mai multor depozite nucleare de unde ar urma Rusia să atace.

În mai puțin de 5 ore, aproape 35 de milioane de oameni vor muri pe loc, iar alte 58 de milioane ar fi rănite de explozii. Simularea cercetătorilor americani nu a luat în calcul și țările care ar putea sprijini Rusia în acest război apocaliptic.

Dacă ar interveni și China, Coreea de Nord, India și Pakistan, bilanțul în masă ar fi uriaș.

În plus, estimările morților sunt limitate la decesele provocate de explozii nucleare, însă numărul morților ar fi semnificativ mai mare dacă se iau în calcul și decesele ulterioare „războiului nuclear”, provocate de precipitațiile nucleare și alte efecte pe termen lung.

Sursa: www.realitatea.net

Anterioară

România a livrat Republicii Moldova cea de-a cincea tranșă de păcură

În continuare

Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *