VIDEO Andrei Spînu: Locuitorii municipiului Chișinău vor avea în continuare apă. Premier Energy și Apă-Canal Chișinău au ajuns la o înțelegere

Municipiul Chișinău nu va rămâne fără apă, a dat asigurări vicepremierul Andrei Spînu. Demnitarul a anunțat că Premier Energy și Apă-Canal Chișinău au ajuns la o înțelegere cu privire la achitarea datoriilor pentru energia electrică consumată.

„Am avut o discuție cu Premier Energy. Mi s-a comunicat că au ajuns la o înțelegere cu Apă-Canal Chișinău. Întreprinderea va plăti în tranșe datoria. Premier Energy nu va deconecta de la energie electrică Apă-Canal Chișinău. Potrivit ANRE, costul energiei, care a crescut în ultima perioadă, ar trebuie să ducă la o creștere de cel mult 65 de bani al tarifului. Respectiv, solicitarea de a crește tariful cu 10 lei sunt cheltuieli pe care Apă-Canal Chișinău trebuie să le justifice către ANRE. Și nu putem spune că din cauza energiei electrice trebuie dublat tariful la apă”.

Apă-Canal Chișinău a solicitat majorarea tarifului la apă și canalizare până la 23,65 lei pentru un metru cub, cu 10,04 lei mai mult decât în prezent. Pe de altă parte, ANRE a explicat că tarifele sunt calculate pentru un an calendaristic, în cazul dat 2022, iar impactul creșterii prețurilor la energia electrică din 14 octombrie și din 4 noiembrie asupra tarifului pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare ar constitui 0,65 lei per metru cub, și nicicum 10,04 lei.

Anterioară

Consiliul Suprem de Securitate a examinat riscurile de securitate energetică. Ce soluții au fost identificate?

În continuare

Veronica Dragalin: Procuratura Anticorupție nu are timp să citească zeci de mii de mesaje

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *