Vasnețov după discuțiile la MAEIE: „Le-am amintit despre geneza situației din Ucraina”

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, a amintit conducerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene despre factorii care au contribuit la înrăutățirea relațiilor bilaterale moldo-ruse și au declanșat războiul.

„Noi le-am amintit despre geneza acestei situații, despre lovitura de stat din 2014, consecințele acesteia și genocidul față de locuitorii din Donbas, desfășurat timp de 8 ani.Le-am amintiti și depsre faptul că acrodul de la Minsk a intrat în blocaj, chiar dacă țările occidentale erau garante în cadrul acestuia. Am vorbit despre trigger-ul acestei situații, inclusiv negocierile Rusiei de acum mai bine de un an, cu SUA și țările membre NATO, privind garanțiile de securitate și de oprire a extinderii blocului militar în Ucraina”. 

Oleg Vasnețov a menționat că mass-media prezintă distorsionat războiul ruso-ucrainean, evocând știrile despre rachetele rusești căzute pe teritoriul Poloniei.

„Sper că suntem auziți, deși, câmpul informațional este acum foarte mult afectat de știri semi-adevărate. După cum cunoașteți, jurnalistul care a relatat despre rachetele din Polonia a fost demis, pentru că occidentului nu i-a priit o astfel de abordare”, a declarat Oleg Vasnețov.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce Rusia a bombardat sistemul energetic din Ucraina, fapt care a provocat deconectări de energie electrică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Anterioară

Situația energetică dificilă a Republicii Moldova, discutată de Klaus Iohannis și președintele Letoniei

În continuare

Consiliul Suprem de Securitate a examinat riscurile de securitate energetică. Ce soluții au fost identificate?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *