Urmărirea penală în privința lui Igor Dodon, cercetat în dosarul „Energocom”, a fost finalizată. Probele confirmă că statul a fost prejudiciat cu aproape 12 milioane de dolari

Urmărirea penală în privința lui Igor Dodon, cercetat în dosarul „Energocom”, a fost finalizată, iar rezultatele cercetării confirmă că statul a fost prejudiciat cu 11 927 173 dolari SUA, a anunțat marți, 9 august, Procuratura Generală.

„Menționăm că, în cadrul urmăriri penale au fost obținute probe, care dovedesc caracterul prejudiciabil al contractului de achiziție a energiei electrice nominalizat supra, încheiat în detrimentul intereselor  statului, și anume existența la acel moment a contractelor de furnizare a energiei electrice încheiate de către ЗАО ,,Молдавская ГРЭС” cu agenți economici din străinătate la prețuri mult mai mici decât prețul de achiziție a energiei electrice de către SA „Energocom” de la companie străină din Ungaria, energiei electrică care era livrată prin rețelele electrice al R. Moldova în baza unui contract de agent dintre  SA „Energocom” în calitate de Executor și ЗАО ,,Молдавская ГРЭС” în calitate de Client. Concomitent, aceste acțiuni au dus la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova”, este menționat în comunicatul Procuraturii Generale.

În dosarul „Energocom”, Igor Dodon este acuzat de săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Procuratura Generală precizează că episodul incriminat fostului președinte al Republicii Moldova a fost disjuns într-o procedură separată din dosarul de bază. În același timp, urmărirea penală continuă în privința unor persoane fizice, companii străine, înregistrate în zone off-shor, pe contul cărora au fost transferate o parte din mijloacele financiare obținute ca urmare a contractului privind procurarea energiei electrice de către SA „Energocom”. Unii dintre bănuiți au făcut parte din grupul criminal organizat condus de Vladimir Plahotniuc, prin intermediul persoanelor de încredere, inclusiv Vladimir Andronachi – beneficiarii finali ai mijloacelor financiare obținute din „schema cu energia electrică”.

Anterioară

Rosselhoznadzor – îngrijorat de numărul mare de produse vegetale moldovenești infectate. „E necesară reintroducerea restricțiilor”

În continuare

Cristian Rizea îi spune verde în ochi Alei Revenco:“Ați pierdut controlul asupra Ministerului Afacerilor Interne, în favoarea mafioților care îl conduc”

One Comment

  • Dodon, sper ca degraba vei munci la ridicarea economiei a Moldovei, gratis. Impreuna cu ceilalti golani.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *