Uniunea Europeană va oferi țării noastre granturi și împrumuturi în sumă de 150 de milioane de euro

Comisia Europeană (CE) a adoptat, la solicitarea Republicii Moldova, un nou program de asistență macrofinanciară în sumă de 150 de milioane de euro. Despre aceasta instituția a anunțat într-un comunicat.

” 30 de milioane de euro vor fi oferite sub formă de granturi și 120 de milioane euro – sub formă de împrumuturi pe termen mediu, în condiții favorabile de finanțare”.

CE precizează că noul program va fi o continuare a inițiativelor precedente în cadrul cărora Republicii Moldova a primit 160 de milioane de euro.

”Asistența macrofinanciară urmează să fie aprobată de către Parlamentul European și Consiliu înainte de a intra în vigoare. Aceasta va ajuta Moldova să-și acopere o parte din necesitățile de finanțare externă în următorii doi ani”.

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan a scris într-o postare pe Facebook că va întreprinde măsurile necesare pentru ca asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova să fie adoptată rapid.

„Ca preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Republica Moldova, voi lupta în Parlament pentru o adoptare cât mai rapidă a asistenţei, astfel încât şi acest sprijin din partea Uniunii Europene să ajungă cât mai repede la cetăţenii Republicii Moldova”.

Noua asistenţă ar urma să fie virată în trei tranşe, între 2022 şi 2024. Aceasta va fi condiţionată de implementarea unor condiții agreate de Uniunea Europeană şi Republica Moldova, inclusiv buna guvernare, întărirea economiei, lupta împotriva corupţiei, statul de drept şi securitatea energetică.

Anterioară

Dezvăluirile care dinamitează România.

În continuare

Proteste masive în Kazahstan. Guvernul a căzut, iar protestatarii au luat cu asalt clădirea administrativă din Alma-Ata

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *