Un oraş cu 13 milioane de locuitori din China intră în lockdown

Marele oraş istoric și turistic Xi’an din nordul Chinei, unde locuiesc 13 milioane de oameni, intră de miercuri, 6 iulie, din nou în lockdown, după ce autoritățile locale au depistat 18 cazuri de coronavirus.

China este una dintre ultimele ţări din lume care aplică încă strategia „zero COVID” pentru a combate epidemia de coronavirus. Strategia constă în campanii masive de depistare, carantină obligatorie în cazul unui test PCR cu rezultat pozitiv şi lockdownuri ţintite.Guvernul chinez consideră că această politică sanitară este necesară pentru a proteja resursele medicale, limitate în anumite zone, şi pentru a le apăra pe persoanele vârstnice, în rândul cărora rata de vaccinare este relativ scăzută.

Oraşul Xi’an a anunţat de sâmbăta trecută un număr de 18 cazuri pozitive asociate variantei virale Omicron, potrivit autorităţilor locale. Un oficial municipal cu rang înalt, Zhang Xuedong, a anunţat marţi în faţa reprezentanţilor presei aplicarea pentru şapte zile „a unor măsuri de control” concepute pentru a evita „fluxul de persoane” şi, deci, creşterea numărului de infectări.

„Suntem angajaţi într-o cursă contra cronometru cu acest virus” şi trebuie „să evităm o propagare şi o creştere bruscă a numărului de cazuri”, a subliniat oficialul chinez.

Localurile de agrement, restaurantele și băile publice vor fi închise

Spaţiile de divertisment, precum barurile, cafenelele cu acces la internet, băile publice şi cluburile de karaoke, vor fi închise miercuri de la ora locală 00:00, a anunţat Primăria din Xi’an într-un comunicat.

Unităţile din domeniul restauraţiei nu vor mai putea să primească clienţi timp de o săptămână, dar vor continua să realizeze livrări la domiciliu şi să propună servicii de servire a preparatelor la pachet.

Şcolile primare şi grădiniţele îşi vor închide şi ele porţile, precum şi lăcaşurile de cult.

Oraşul Xi’an a fost plasat într-un lockdown de o lună, între decembrie 2021 şi ianuarie 2022, din cauza unei recrudescenţe a pandemiei de COVID-19.

Ministerul chinez al Sănătăţii a raportat marţi 335 de cazuri noi cu rezultate pozitive la scară naţională. Principala zonă afectată este provincia Anhui, situată în estul Chinei, unde 1,7 milioane de locuitori din două cantoane rurale au fost deja plasaţi în lockdown.

Sursa: Digi 24

Anterioară

EXCLUSIV. Sub ce profil fake pe Facebook se ascunde inculpatul Alexandru Jizdan? 

În continuare

Miting în memoria victimelor deportărilor staliniste

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *