VIDEO Trecutul penal al Anei Revenco: Spălări de bani, venituri ascunse și un dosar penal 

Ana Revenco, cea care a fost delegată de PAS să reformeze Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a fost cercetată penal pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani, în 2015. Faptul că era director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, și era în cârdășie cu demnitari cu putere de decizie din cadrul MAI, a ajutat-o să evite pedeapsa penală până în prezent. Despre trecutul penal al actualului ministru de Interne, Ana Revenco, a relatat Cristian Rizea, în cadrul emisiunii “Spovedania lui Rizea”.

“În 2015, inspectorii de integritate au sesizat Procuratura Generală că Ana Revenco și-a ascuns averea de milioane. Totodată, autoritățile au constatat că în perioada în care a deținut funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane nu a indicat în declarația de avere un apartament de 150 mp, 3 încăperi nelocative, 3 terenuri, un automobil, 12 conturi bancare, o cotă parte de 20 la sută din cadrul unui SRL și cotele părți de sută la sută ale soțului ei în alte doua SRL. Așa se conduce Republica Moldova și MAI, acesta este ministrul pe care PAS l-a pus să facă reformă în MAI. Ea nu a răspuns penal pentru ilegalitățile comise. Acel dosar este ascuns la Procuratura Generală. Cine îl ține ascuns, domnule Robu? Sau așteptați prescrierea lui?”

Tot în perioada în care conducea Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, Ana Revenco și soțul ei au implementat o schemă de spălare a banilor, care le aducea, anual, venituri de sute de mii de lei.  

“Soțul ei, Roman Revenco, dădea propria mașină în chirie firmei pe care o deținea, SRL ”Nova-Imprim”, cu 2000 de euro pe lună. Venitul obținut din arenda automobilului era de 6 ori mai mare decât venitul firmei. Asta se numește spălare de bani. E o stratagemă pentru eschivarea de la plata impozitelor. Ați văzut ce exemplu ne dă ministra Afacerilor Interne?

Anterioară

Gările Auto revin în gestiunea statului. Guvernul a reziliat contractul de parteneriat public-privat cu investitorul

În continuare

Mâine sărbătorim 31 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Ce evenimente vor fi desfășurate în Chișinău cu această ocazie?

4 Comments

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *