Tiraspolul visează la independență. Ce-și propune să întreprindă până în 2026?

Ministrul de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev, a declarat pentru un post de televiziune rusesc că autoritățile de la Chișinău trebuie să recunoască independența Transnistriei.

„Pentru noi apare o altă realitate obiectivă, potrivit căreia este necesar să recunoaştem, de jure, ceea ce, de facto, există – recunoaşterea independenţei Transnistriei, care există de mai bine de 30 de ani.”

Vitalii Ignatiev a făcut o declarație similară și pentru Sputnik-Moldova.

„În Transnistria, rezultatele referendumului din 17 septembrie 2006 exclud o abatere de la cursul spre independenţă, cu intrarea ulterioară în componenţa Rusiei. În conceptul de politică externă, în strategia de dezvoltare de până în 2026 și în alte documente doctrinare, am formulat propria idee națională.”

În replică, Biroul Politici de Reintegrare de la Chişinău a reiterat că soluționarea pașnică a diferendului transnistrean reprezintă singura soluție acceptată.

„Toți partenerii internaționali și autoritățile constituționale susțin ferm formula de reglementare pașnică și atotcuprinzătoare a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Anterioară

Cum își propune Guvernul să economisească resursele energetice și să micșoreze costurile facturilor?

În continuare

Vremuri bune la vamă. Contrabanda cu țigări din Moldova spre România a crescut de 4 ori

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *