Statul va acorda o indemnizație lunară de 1000 de lei copiilor până la vârsta de doi ani

Începând cu 1 octombrie, statul va acorda o indemnizație lunară pentru fiecare copil, în cuantum egal de 1000 lei, indiferent dacă părinții sunt sau nu asigurați în sistemul de asigurări sociale de stat. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, cu votul unanim al membrilor prezenți la ședința de astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii privind prestațiile sociale pentru copii, care are scopul de a reglementa stabilirea indemnizației respective. Proiectul a fost avizat pozitiv de către Comisia economie, buget și finanțe.

În cazul persoanelor neasigurate care beneficiază actualmente de indemnizație pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, în cuantum de 740 lei lunar pentru fiecare copil, această indemnizație va fi majorată cu 260 lei. Iar persoanele asigurate care actualmente beneficiază de indemnizație în cuantum de 30% din baza de calcul stabilită conform Legii privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și alte prestații de asigurări sociale vor beneficia de 1000 lei lunar suplimentar.

Prin modificările operate recent la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, în vederea realizării măsurii propuse au fost prevăzute mijloace bănești în mărime de 76 321,0 mii lei pentru aproape 63 de mii de beneficiari, pentru perioada de până la finele anului curent.

Proiectul de lege va fi supus votului în cadrul ședinței în plen a Parlamentului.

Anterioară

VIDEO Un nou abuz grav, comis împotriva lui Mihai Cristian. Rectorul USM, Igor Șarov, îi interzice să frecventeze programul de master în domeniul securității naționale

În continuare

Rusia amenință cu Al Treilea Război Mondial după ce Kievul a publicat garanțiile de securitate post invazie

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *