Spînu îl atenționează pe Ceban: Troleibuzele trebuie să circule în Chișinău

Toate troleibuzele trebuie să circule în orașul Chișinău, l-a atenționat vicepremierul Andrei Spînu pe primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a declarat anterior că reprezentanții Guvernului i-ar fi transmis neoficial să limiteze circulația transportului public din cauza crizei energetice.

„Economiile de electricitate ale municipiului nu trebuie făcute din contul spitalelor, școlilor și al unor condiții normale de transport pentru locuitori. Existe multiple metode de a reduce consumul de energie electrică în oraș care să nu afecteze dramatic viața cetățenilor. Orice chișinăuian poate vedea strălucirea de lumini, beculețe de Crăciun și alte instalații care ard fără noimă pe străzile Chișinăului”, a opinat Andrei Spînu.

Vicepremierul l-a acuzat pe Ion Ceban că încearcă să-și facă PR politic pe seama „nenorocirii cetățenilor”.

 „Îl rog pe domnul Ion Ceban să acționeze rațional, ca un primar responsabil și nu ca un politician egoist.Nu m-aș mira ca domnul Ceban să vrea ca Moldova să rămână în întuneric, doar ca să-și poată împlini poftele politice. Scopul lui este identic cu cel al Grupării Hoție și Război conduse de Șor, Cavcaliuc, Platon și alți fugari – ca oamenii să o ducă cât mai greu și în țara noastră să fie haos. În contextul în care fiecare familie face ce poate acasă pentru a economisi, un primar care consumă în exces, cu intenția de a arunca apoi vina pe alții, arată lipsă de respect și cinism față de cetățeni” a menționat Andrei Spînu.

De astăzi, 24 octombrie, Republica Moldova se confruntă cu un deficit de energie electrică. Premier Energy a anunțat anterior că va recurge la deconectări. În același timp, Andrei Spînu a promis că Guvernul va găsi soluții, și a rugat cetățenii se economisească electricitatea.

Anterioară

Securitatea energetică a țării – pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Securitate

În continuare

România a livrat Republicii Moldova cea de-a cincea tranșă de păcură

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *