Secretarul trezoreriei SUA, mesaj pentru Rusia înaintea G20: Sfârșitul războiului, singurul lucru bun pentru economia globală

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a făcut presiuni asupra Rusiei, luni, chiar înainte de începerea summitul G20 din Indonezia. Ea a declarat că cea mai bună modalitate de a pune capăt problemelor economice globale este oprirea războiului din Ucraina.

„Încetarea războiului dus de Rusia constituie un imperativ moral şi pur şi simplu cel mai bun lucru de făcut pentru economia globală”, a declarat Janet Yellen jurnaliştilor, în marja întrevederii cu omologul său francez Bruno Le Maire.

Oficial, invazia Ucrainei nu se află pe agenda clubului celor 20 mari economii ai cărui lideri se reunesc marţi şi miercuri pe insula indoneziană Bali. Moscova a cerut chiar ca discuțiile să se concentreze mai degrabă pe problemele economice şi financiare decât pe probleme politice şi de securitate, deși războiul lansat în urmă cu 9 luni de Rusia are repercusiuni economice grave.

Totodată, Indonezia, gazda Summitului G20 a cerut negocieri de pace, dar a evitat să condamne direct Moscova. Pe data de 19 noimebrie expiră acordul existent care permite exporturile de cereale ucrainene și pe care Vladimir Putin ar trebui să anunțe că îl prelungește.

Anterioară

PAS raportează: Deputații s-au întrunit în ședință secretă ca să găsească ac de cojoc pentru hoții care tulbură liniștea în țară

În continuare

Trei polițiști de patrulare vor fi cercetați penal pentru luare de mită

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *