România și Bulgaria nu intră în Schengen. Austria și Olanda au votat împotrivă

Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Austria ar fi votat joi, în Consiliul de Justiție și Afaceri Interne (JAI), împotriva intrării României în spațiul Schengen.De asemenea, Bulgaria a fost blocată de votul negativ al Olandei, iar cum dosarul aderării României este la pachet cu cel al Bulgariei, votul olandez a fost automat și anti-România.

Inițial, Austria a propus amânarea votului, dar România insistat să existe un vot, după ce restul statelor membre s-au aliniat în spatele României.

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a comentat blocarea aderării României la spațiul Schengen.

„Decizia luată în urmă cu puțin timp la Bruxelles este profund incorectă și o mare nedreptate la adresa țării noastre. România merită să intre în spațiul Schengen, îndeplinește toate condițiile și așteaptă de prea multă vreme ca toți partenerii europeni să accepte această realitate. Este de neînțeles pentru multă lume de ce Austria blochează intrarea noastră în Schengen. În marea familie europeană avem cu toții aceleași drepturi, iar libera circulație este cea mai importantă. Este dezamăgitoare poziția Austriei față de cetățenii români!”.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, şi-a exprimat dezamăgirea cu privire la decizia Consiliului JAI.

„Împărtăşesc dezamăgirea cu românii şi bulgarii. Meritaţi să fiţi în Schengen, o să fac din asta prioritatea mandatului meu”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a scris pe Facebook că „România merită să fie în Schengen!”

„Sincer – nu mă bucur deloc de acest nou eșec al celor care conduc România prin decizia “Stăpânilor” din afară și cu votul “focilor nervoase”. Românii și România chiar meritau să fie în Schengen! Aceștia sunt – cu ei defilăm ! Doar în România “ echipa care pierde nu se schimbă”

Sursa: stiripesurse.ro

Anterioară

Alexandr Stoianoglo: “Criminalii conduc justiția și țara”

În continuare

EXCLUSIV Rizea dezvăluie gruparea infracțională care a salvat-o de la pușcărie pe ucigașa fetiței din Fălești

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *