Rizea: Vladimir Dachi mi-a amenințat familia cu moartea și a aranjat răpirea mea 

Președintele Partidului Politic NOI, Vladimir Dachi, și persoane cu funcții de răspundere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au planificat să-l răpească pe fostul deputat român Cristian Rizea, și apoi să răspândească un fake news despre fuga lui din Republica Moldova. În acest scop, ei au făcut unei persoane din anturajul lor un buletin fals, cu fotografia și numele acestuia, care a avut misiunea să intre pe teritoriul Transnistriei pentru a crea falsa percepție că este vorba despre adevăratul Cristian Rizea. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalist astăzi în cadrul unei intervenții în direct pe canalul de YouTube „Spovedania lui Rizea”. 

“Ei au făcut un buletin fals cu identitatea mea. O persoană cu acest document a încercat să intre în Transnistria, sâmbătă, 30 aprilie. Între timp, a fost diseminată informația că eu am fost acea persoană. Se încearcă inducerea în eroare a opiniei publice pentru că, atunci când Dachi și mafioții mă vor răpi, să vină în fața voastră și să spună că am fugit din țară. Iar dovada va fi faptul că prima tentativă am făcut-o sâmbătă. Vă jur, cu mâna pe Biblie, am fost sâmbăta, toată ziua, acasă. Iar acest fapt poate fi confirmat de cel puțin trei persoane și de imaginile de pe camerele video”. 

Despre scenariul criminal elaborat de către Vladimir Dachi și mafioți Cristian Rizea a anunțat autoritățile Republicii Moldova și Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

“Am expediat autorităților Republicii Moldova denunțuri  împotriva lui Vladimir Dachi și a complicilor lui din cadrul Ministerului de Interne, foști demnitari ca Ion Țurcan, și actuali angajați ai MAI, împreună cu slugile lui Igor Dodon, care mi-au instrumentat această falsă fugă din Republica Moldova. Am toate documentele aici, înregistrarea făcută către doamna ministră Ala Revenco, unde am denunțat activitățile criminale ale lui Vladimir Dachi. Am documentul depus la Procuratura Generală, către procurorul general Dumitru Robu, pe care îl rog să-și facă treaba. Am denunțul înregistrat la SIS și un denunț către Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, Ambasada SUA la Chișinău și ambasadorul a fost deja informat cu privire la ce se pregătește împotriva mea și a familiei mele. Ce nu știți voi este că soția și copilul meu au fost amenințați cu moartea de către Vladimir Dachi, de aceea se află acum în SUA, sub protecția Biroul Federal de Investigații”.

Anterioară

Charles Michel: „Susținerea economică și politică pentru Moldova va continua”

În continuare

Cine este cetățeanul rus care a evadat de pe Aeroportul Chișinău, după ce a primit refuz de intrare în țară?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *