Rizea: Ministrul FSB, Vladimir Bolea, îndeplinește PAS cu PAS planul Rusiei de acaparare a agriculturii din Republica Moldova

Comportamentul lui Vladimir Bolea, ajuns ministru al Agriculturii peste noapte, demonstrează că îndeplinește PAS cu PAS comanda Serviciului Federal de Securitate din Rusia de acaparare a agriculturii – cea mai importantă resursă a Republicii Moldova, consideră liderul Partidului Politic “Moldova, Rizea și Poporul” Cristian Rizea. 

În acest sens, politicianul evocă declarația demnitarului potrivit căreia „Republica Moldova se confruntă cu o criză a combustibilului din cauza investitorilor ucraineni care au cumpărat companiile de distribuție a combustibilului din Republica Moldova”.

„Înțelegeți ce a declarat? Chiar nimeni nu vede? Aceste declarații, dacă le pui într-un tablou general, nu fac decât să ducă la îndeplinire PAS cu PAS ordinile de la Moscova, deoarece  agricultura este cel mai important domeniu din Moldova. Este singura resursă care ne-a rămas aici, și vor să o acapareze. (…) Cum este posibil să dai o declarație împotriva vecinilor și partenerilor noștri? Tu te opui unor investitori care desfășoară o activitate în agricultură, care au creat mii de locuri de muncă și care stabilesc pentru produsele lor prețuri corecte, din motivul că au sediul fiscal în Cipru, într-o țară a Uniunii Europene? Păi e normal, deoarece în Cipru regimul fiscal e mai convenabil. Tu de ce ți-ai subevaluat casa și mașina? Pentru că ești în Moldova, și ți se permite. Dacă erai în România, achitai impozitul pe casă și mașină la adevărata valoare. Vorbim, Bolea, despre un fond american de învestiții. Vei primi multe întrebări, în zilele următoare, de la Ambasada SUA, în legătură cu acțiunile tale”.

Cristian Rizea afirmă că ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, vrea să transmită patrimoniul imobiliar al Universității Agrare unor afaceriști din țară, în schimbul finanțării campaniei pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, în cadrul alegerilor locale din 2023. 

“Vladimir Bolea, vrei să desființezi Universitatea Agrară ca să pui mâna pe imensul patrimoniu imobiliar, mai ales cel de la Stăuceni. Ți-au promis niște băieți șmecheri că dacă le dai terenurile, te vor ajuta să devii primar al municipiului Chișinău. Ai făcut o confidență unei persoane, acum o săptămână, că vei candida la prezidențiale, în 2024, dacă ajungi primar. Știe și doamna Maia Sandu? Ai spus că Primăria Chișinău este doar o rampă de lansare pentru prezidențiale”.

Anterioară

Primul caz de variola maimuței a fost confirmat în Moldova

În continuare

Guvernul se pregătește de iarnă. Iată ce achiziții vor fi permise în regim de urgență

One Comment

  • Daca no sa indeplineasca fsb rus ,o sal hraneasca cu fructe si legume moldovenesti , ca sal apuce diareia . Totus ii este frica si nare in cotro.Bolea rosselhoznadzor, tot e cu ocii pe tine. Asa ca patanu, mai repejor la spovedanie.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *