Republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților. Biden: Voi lucra cu oricine dorește să lucreze cu mine

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor, potrivit presei americane, ceea ce le dă puterea de a bloca politicile preşedintelui SUA Joe Biden până în 2024 şi duce la o scindare în Congresul american.

Camera Reprezentanţilor are în total 435 de locuri şi toate au fost disputate în alegerile de la mijlocul mandatului prezidenţial care s-au desfăşurat la 8 noiembrie. Mandatul aleşilor din Camera Reprezentanţilor este de doi ani, iar democraţii obţinuseră controlul în 2020, odată cu alegerea preşedintelui Joe Biden la Casa Albă.

Victoria republicanilor la alegerile de acum nu va fi însă pe măsura speranţelor pe care le aveau.”Valul roşu” pe care îl preconizau nu s-a materializat, dar reuşesc totuşi să aibă cu câteva mandate mai mult decât democraţii, ceea ce va pune piedici agendei interne a preşedintelui democrat Joe Biden. De asemenea, ar putea fi declanşate anchete asupra activităţii administraţiei, teoretic fiind posibilă inclusiv o procedură de impeachment împotriva şefului Casei Albe, aşa cum îşi doreau mulţi membri ai Partidului Republican înainte de alegeri.

Republicanii au depăşit pragul de 218 locuri necesare pentru controlul camerei.

„Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze”, a spus liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Preşedintele democrat Joe Biden a salutat rezultatul obţinut de Kevin McCarthy, subliniind într-un comunicat că intenţionează „să lucreze cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona”.

Sursa: Digi 24

Anterioară

Deja Vu. PAS vrea să reducă sărăcia cu 50 la sută, până în 2030

În continuare

Putin gol pe toaletă aurie a fost scos la licitație pentru a ajuta armata Ucrainei

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *