Republica Moldova și Bulgaria au semnat un contract de livrare a gazelor naturale

Republica Moldova și Bulgaria au semnat astăzi un contract de livrare a gazelor naturale prin intermediul rețelelor de transport de gaz ale „Bulgartransgaz”. Documentul a fost semnat în cadrul vizitei la Chișinău a președintelui Republicii Bulgaria, Rumen Radev.

Contractul a fost semnat de către directorul executiv al „Bulgartransgaz” Vladimir Malinov și directorul general interimar al „Energocom” Vadim Bînzari.

„Trecem prin cea mai gravă criză energetică, și nu mai avem dubii că resursele energetice sunt utilizate de Rusia ca arme ca să ne submineze statul și fragila noastră democrație. Salut semnarea contractului dintre Energocom și Bulgartransgaz. Accesul la surse alternative de energie ne va consolida independența energetică și ne va ajuta să fim mai rezilienți. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Bulgaria. Ne dorim extinderea cooperări bilaterale în domeniile economice, precum și cooperarea mai strânsă în domeniul cultural și educațional ”, a  menționat șefa statului, Maia Sandu.

Președintele bulgar, Rumen Radev, a menționat că țara sa susține parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova, iar contractul semnat astăzi este un pas important în susținerea Chișinăului. El a menționat că în cadrul vizitei au fost discutate mai multe subiecte ce țin de investiții dar și subiecte culturale. Președintele Bulgariei, Rumen Radev, efectuează astăzi o vizită de lucru la Chișinău.

Sursa: www.moldpres.md

Anterioară

O polițistă de frontieră a fost reținută pentru facilitarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni. Despre cine este vorba?

În continuare

Au abandonat corturile și au plecat din fața Procuraturii Generale. Poliția: Au invocat „o decizie colectivă”

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *