Recep Erdogan: Cancelarul german dorește „un teren comun” cu Rusia

Cancelarul german și-a schimbat poziția față de Rusia, spunând că „ar trebui să găsim un punct comun” cu liderul rus Vladimir Putin, a declarat miercuri președintele turc Recep Erdogan, într-un interviu.

Făcând referire la conversația telefonică de marți cu omologul său german Olaf Scholz, Erdogan a subliniat importanța „relațiilor personale” pentru a realiza „cei mai importanți pași” în diplomație.

„Am vorbit despre asta, importanța relațiilor personale, cu Vladimir Putin ieri”, a spus Erdogan în timpul unui interviu difuzat de mai multe televiziuni din Turcia. Președintele turc a declarat că aceste apeluri arată că președintele Rusiei „nu este cineva care să facă un pas înapoi” dacă ești împotriva lui.

Remarcile președintelui turc au venit după convorbirea telefonică de marți cu Olaf Scholz, în care au vorbit despre cele mai recente evoluții din războiul din Ucraina. Cancelarul Germaniei a apreciat eforturile Turciei de a menține exporturile de cereale din Ucraina prin intermediul Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, a declarat un purtător de cuvânt al Germaniei.

În 22 iulie, Turcia, ONU, Rusia și Ucraina au semnat la Istanbul un acord de reluare a exporturilor de cereale din Marea Neagră, care au fost întrerupte după ce a început războiul în februarie. Sâmbătă, Rusia a anunțat că își va suspenda participarea la acord pentru ceea ce pretindea a fi un atac ucrainean asupra flotei sale de la Marea Neagră în portul Sevastopol. Miercuri însă, Turcia și Rusia au anunțat că Moscova revine în  acord, în urma medierii Ankara și a ONU.

Sursa: Digi 24

Anterioară

PREMIERĂ. Moldova a importat gaze dinspre Vest spre Est. Spînu: „Mitul că lumina vine doar din Rusia a fost anulat”

În continuare

VIDEO Ce se întâmplă cu trupurile soldaților decedați în Ucraina?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *