Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi judecat pentru abuz de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații

Procuratura Generală a anunțat despre terminarea urmăririi penale în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. Acesta urmează să fie judecat pentru abuz de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații. 

 “Procurorul General suspendat este acuzat de eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea, în rezultatul căruia a fost cauzat bugetului public național un prejudiciu în sumă de 869 224 839,76 lei. De asemenea, a primit  bunuri și avantaje sub orice formă de la Veaceslav Platon, în sumă de 63 233 032,7 lei. Nu a trecut în declarația de avere faptulcă soția sa, începând cu data de 05.01.2021, este unul din beneficiarii efectivi ai unei societăți înregistrate în Ucraina”, relatează Procuratura Generală.

Urmărirea penală a fost terminată și în privința a doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, care au fost complicii Procurorului General suspendat la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzarea.

Anterioară

Peste 1000 de oameni arestați la protestele din Rusia. „Acest regim s-a condamnat singur și își distruge tineretul”

În continuare

Gaz mai scump, din 1 octombrie

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *