Procuratura Anticorupție: Bunuri în valoare de peste zeci de milioane de lei au fost ridicate în urma perchezițiilor în cadrul dosarului „kuliok”. Bănuiții au încercat să distrugă probe

Sume bănești și bunuri în valoare de peste zeci de milioane de lei au fost descoperite în timpul perchezițiilor efectuate astăzi în 10 locuințe și 3 automobile, care aparțin fostului președinte al țării, Igor Dodon, și persoanelor din anturajul lui. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă de către procurora-șefă interimară a Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov.

„Sunt cercetate fapte care au avut loc în perioada 2014-2022. Bunurile și sursele bănești depistate depășesc valoarea de zeci de milioane de lei. În una din locații au fost depistate peste 600 mii de lei, iar într-un plic-  sume bănești de peste 17 mii euro și 1000 dolari. De asemenea, am descoperit că persoanele au beneficiat în 2022 de tururi turistice în valoare de peste 4 milioane de ruble rusești. Ca urmare, au fost ridicate bunuri de lux, mijloace bănești în valută națională și străină, contracte, chitanțe, documente, recipise. Acestea vor fi investigate pentru a stabili dacă au fost obținute în urma îmbogățirii ilicite”.

Cumnatul lui Igor Dodon a încercat să mănânce un document

Elena Cazacov a relatat că în timpul efectuării perchezițiilor, una dintre persoanele cercetate a încercat să înghită un document. Potrivit surselor realitateadinmoldova.md, ar fi vorba de cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu.

“O persoană a încercat să distrugă probele prin înghițire. Este vorba despre un document care  confirmă tranzacții cu bunuri imobile în valoare de peste 700 mii de euro. De asemenea, la  această persoană au fost găsite peste 37 mii euro”.

Ca urmare, fostul șef al statului, Igor Dodon, și cumnatul său Petru Merineanu au fost reținuți pentru 72 de ore. 

Procurorii anticorupție, ofițerii SIS și CNA au demarat perchezițiile în dimineața zilei de 24 mai. Igor Dodon este bănuit de trădare de Patrie, finanțarea PSRM de către o organizație criminală și îmbogățire ilicită.

Anterioară

FOTO Primele rezultate ale perchezițiilor: Zeci de mii de euro și jumătate de milion de lei

În continuare

Ambasadorul UE la Chișinău despre reținerea lui Igor Dodon: Nimeni nu este mai presus de lege

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *