Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este astăzi omagiată. Cum își va sărbători ziua de naștere?

Maia Sandu împlinește astăzi 50 de ani. De ziua ei, președinta obișnuiește meargă în drumeții și să-și petreacă timpul alături de oamenii dragi.

„În special de când sunt în funcții publice, îmi iau zi liberă și de ziua mea și merg în pădure. Fac drumeții de vreo 10 kilometri pentru că asta mi-a cerut mie sufletul. Și în general, consider că ziua de naștere se petrece împreună cu familia”, a mărturisit șefa statului în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Cine este omul Maia Sandu?

Maia Sandu s-a născut la data 24 mai 1972, în satul Risipeni din raionul Fălești. În perioada iulie 1994 – martie 1998, a activat în calitate de consultantă și șefă adjunctă de direcție la Ministerul Economiei. Din 1998 până în 2005, a fost economistă la Oficiul Băncii Mondiale de la Chișinău. În următorii 4 ani, și-a continuat activitatea în cadrul Ministerului Economiei. În 2010, Maia Sandu a absolvit masterul în politici publice la Școala Kennedy de administrație publică a Universității Harvard SUA. Ulterior, în perioada iunie 2010 – iulie 2012, a fost consiliera directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington. În iulie 2012, Maia Sandu a devenit ministra a Educației în Guvernul Republicii Moldova, funcție deținută până în iulie 2015. În mai 2016, Maia Sandu a înființat Partidului Acțiune și Solidaritate, pe care l-a condus până în decembrie 2020, când a devenit prima femeie președintă a Republicii Moldova.

Anterioară

A fost identificată persoana care a aruncat cocktailuri Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol

În continuare

VIDEO Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore

One Comment

  • LA MULI ANI DRAGA NOASTRA PRESEDINTE ! VA DORIM MULTA SANATATE SI SA PUTERE IN LUPTA CU HOTII CORUPTIONERI. NOI CREDEM IN TINE , SI DESIGUR VOM AJUNGE SA FIM SI NOI CUM SI NE-AM NASCUT EUROPENI ADEVARATI ! LA MULTI ANI !!

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *