Premieră în justiția moldovenească: Procuratura Generală a fost obligată să analizeze plângerea penală depusă de Rizea împotriva lui Dodon

Procuratura Generală a fost obligată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, să analizeze plângerea penală depusă de Cristian Rizea împotriva lui Igor Dodon, pe faptul acțiunilor ilegale admise la emiterea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova. În circumstanțele respective, dacă procurorii corupți vor decide să respecte legea și vor evita să-l protejeze în continuare pe fostul președinte al țării, atunci el va fi cercetat penal pentru abuzul comis în acest caz. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Politic „Moldova, Rizea și Poporul”, Cristian Rizea, în cadrul emisiunii „Spovedania lui Rizea”.

„Se admite integral plângerea petiționarului Mihai Cristian Rizea împotriva inacțiunilor procurorului și ale procurorului ierarhic superior, cu obligarea organului de urmărire penală să supună examinării plângerii referitoare la inacțiuni. Se declară nulitatea ordonanței procurorului în Procuratura Generală, Ghenadie Pîrlii, din 20 iulie 2021, privind refuzul de a primi și înregistra plângerea în ordinea art. 274 din Codul de procedură Penală a petiționarului Mihai Cristian Rizea, depusă în 14 iulie 2021. Se declară nulitatea ordonanței adjunctului Procurorului General, Iurie Perevoznic, din 26 august 2021, prin care s-a respins, ca fiind neîntemeiată, plângerea formulată de Mihai Cristian Rizea privind dezacordul cu ordonanța procurorului Ghenadie Pîrlii din 20 iulie 2021 de refuz în primire spre examinare a plângerii din 14 iulie 2021, referitor la acțiunile presupuse ilegale admise de Igor Dodon, ex-președinte al Republicii Moldova, la emiterea decretului din 2 noiembrie 2020 de retragere a cetățeniei Republici Moldova lui Mihai Cristina Rizea. Se obligă procurorul să lichideze încălcările depistate ale drepturilor și libertăților omului conturate în toate amănuntele în conținutul încheierii și să examineze plângerea petiționarului Mihai Cristian Rizea din 14 iulie 2021, referitoare la inacțiuni în raport cu încălcările depistate ale drepturilor și libertăților omului”, este menționat în Hotărârea emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Procesul de judecată împotriva inacțiunilor Procuraturii Generale, care a refuzat neîntemeiat să primească și să înregistreze plângerea penală depusă de Cristian Rizea împotriva lui Igor Dodon, a durat un an și a fost anevoios. Mai mulți judecători, care sunt parte a sistemului mafiot din justiție, au refuzat să-i facă dreptate lui Cristian Rizea.  

„După un an de luptă cu sistemul mafiot din justiție, care i-a protejat mereu pe Dodon, Plahotniuc, Șor și pe toți care au nenorocit Moldova,  plângerea mea penală a fost acceptată prin judecată. Iată că Procuratura Generală a fost obligată să-l cerceteze penal pe Igor Dodon pentru falsul în acte publice în adresa mea, cu privire la acel decret ilegal de retragere a cetățeniei. Dacă voi nu-l băgați la pușcărie pentru trădare de Patrie, atunci Dodon va ajunge acolo din cauza lui Rizea, pentru că ce a făcut el se pedepsește cu cel puțin 3 ani. Altcineva, în locul meu, ar fi cedat presiunilor. Eu însă nu am închis ochii și nu am lăsat capul în jos. Vai de justiția moldovenească! Prin ce îți este dat să treci ca să-ți ceri dreptatea”, a conchis Cristian Rizea.

Anterioară

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

În continuare

Rizea despre Groza: Te punem șef pe securitate la Piața Centrală, ca să numeri pătrunjelul și rațele mute

One Comment

  • Bravo 👏 C. Rizea succes în continuare să vi se facă dreptate legea trebuie respectată de toți inclusiv și de Dodon

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *