Polițiști de frontieră au ajutat cetățeni ucraineni să între ilegal în Moldova, contra unei taxe de până la 5000 de dolari

Trei polițiști de frontieră, membri ai unui grup infracțional, sunt cercetați penal pentru facilitarea ilegală a tranzitării Moldovei de către cetățeni din Ucraina. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, angajați ai Poliției de Frontieră „Basarabeasca,” „Săiți” din Căușeni și „Tudora.”

Acțiunile celor trei polițiști de frontieră au început să fie investigate în ianuarie 2022. Pentru serviciile prestate ilegal, polițiștii de frontieră percepeau taxe care variau între 3.000 și 5.000 dolari americani, dintre care 1000 de dolari le reveneau. Ei erau responsabili de introducerea datelor persoanelor din Ucraina, care intrau ilegal în țară, în sistemul informațional al Poliției de Frontieră, precum că ar fi traversat legal frontiera de stat.

Traversarea frontierei de stat de către solicitanți spre Uniunea Europeană era asigurată de alți membri ai grupului infracțional. Aceștia le introduceau pe persoane în țară prin regiunea de sud, în afara punctelor de trecere a frontierei de stat, precum și prin regiunea transnistreană. O parte dintre membrii grupului infracțional au fost identificați.

Anterioară

Puterile globale reacționează la mobilizarea lui Putin

În continuare

Fondatorul Grupului Trans-Oil, Vaja Jhashi, la conferința J.P. Morgan la Londra: „Prețurile sunt stabile. Piețele își vor reveni, dacă nu va escalada conflictul militar”

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *