Peste 90 de percheziții sunt efectuate la sediile Partidului Politic „ȘOR”. Membrii formațiunii: Sunt decizii ilegale

Procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează astăzi, 25 iulie, în jur de 100 de percheziții la sediile Partidului Politic „ȘOR”. Reprezentanții formațiunii au calificat acțiunile oamenilor legii „drept abuzive și ilegale”.

„Adevăratul motiv pentru care puterea recurge la asemenea măsuri extreme este teama cronică de proteste, care, de altfel, sunt pe deplin justificate. Este evident că, astăzi, Partidul „ȘOR” este singura forță de opoziție reală, care manifestă o atitudine critică fermă față atitudinea iresponsabilă a actualei guvernări, iar în aceste condiții, PAS încearcă să ne reducă la tăcere și să ne elimine de pe scena politică”, este menționat în comunicatul de presă emis de către partid.

CNA a informat anterior că formațiunea politică a fost finanțată ilegal de către un grup criminal. Banii erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Sursele financiare ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Realitateadinmoldova.md amintește că joi, 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat percheziții la mai multe sedii ale Partidului Politic „ȘOR”. Concomitent, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost ridicată imunitatea parlamentară a deputatei Marina Tauber. Pe 23 iulie, politiciana a fost plasată în arest pentru un termen de 30 de zile, fiind bănuită de falsificarea raportului Partidului Politic „ȘOR” privind gestiunea financiară pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Anterioară

EXCLUSIV Fostul președinte al Camerei Deputaților din România a confirmat în fața a milioane de români: Dosarul lui Rizea a fost fabricat

În continuare

Comisarul european pentru sănătate cere statelor UE să se pregătească pentru noul val de COVID-19

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *