“Patriotul” Alexandru Slusari confirmă că este agent de influență rus. Un mesaj adresat premierului Gavrilița l-a dat de gol. Rizea: „FSB-ist de doi bani”

Alexandru Slusari, unul dintre liderii Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, despre care politicianul Cristian Rizea a dezvăluit anterior că este agent de influență rus, a confirmat indirect că face jocul politic al Rusiei în Republica Moldova. L-a trădat o declarație, în aparență nobilă, însă, în realitate, îndreptată împotriva guvernării proeuropene și a parcursului european al țării.

” Eu cred că prim-ministrul Republicii Moldova trebuie să discute cu omologul din Federația Rusă revizuirea contractului cu Gazprom. Este necesar de spus tranșant Kremlinului că dacă Gazprom nu va micșora prețul la gaz pentru Moldova sau va încerca să întrerupă livrările de gaz în toiul sezonului rece, Chișinău va recurge la restabilirea echității și impozitarea importurilor pentru Transnistria”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook, pe 2 august. 

Alexandru Slusari a evitat însă să amintească motivul pentru care au fost anulate accizele la importul mărfurilor în regiunea transnistreană, încă în 2014. Iată cum a argumentat atunci această necesitate președintele comisiei Economie Buget şi Finanţe, Veaceslav Ioniţă: 

“Prin amendarea Codului Fiscal se revine la practica adoptată încă în anul 2002, potrivit căreia companiile care sunt înregistrate în Republica Moldova, dar nu au nimic cu bugetul, să fie scutite de taxe la import, deoarece plăteau taxe duble”.

Un detaliu relevant este că pe 1 august, o zi mai devreme, Igor Dodon a transmis conducerii țării același mesaj, de asemenea pe Facebook.

“Maia Sandu sau premierul Natalia Gavrilița, să lase orgoliul și să plece de urgență la Moscova, să comunice pentru a găsi o înțelegere pentru un preț mult mai mic la gazele naturale. Așa cum o fac în aceste zile liderii Ungariei, țară membră a Uniunii Europene și care cumpără gazele rusești la un preț mult mai mic decât țara noastră”. 

Fără îndoială, ambele declarații au fost coordonate de Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă, pentru care lucrează Alexandru Slusari și Igor Dodon. În politică nu există coincidențe. Care este însă scopul acestor declarații? Iată cum explică Cristian Rizea:

“A devenit Slusari specialist pe gaze, și o împinge pe Natalia Gavrilița în brațele Federației Ruse. Nu vedeți tactica? E atât de prost. Dacă tot ești agent FSB, fă-o, dar să nu înțeleagă nimeni. Mamă, sub pretextul că îl doare inima de moldoveni și prețul mare pentru gaze! Cică du-te la Moscova urgent și negociază! Chiar suntem toți tâmpiți, și nu ne dăm seama de ce face asta? Deoarece a primit ordin. Hai, că pentru ce te plătim?! Mobilizează-i, fă-te salvatorul Moldovei! Pe tine, Slusari, te doare să-i provoci pe guvernanții din Moldova ca să pună botul la ieșirile tale publice, și să-i arunci în brățele Gazprom. Acolo se negociază viitorul politic al Moldovei, asta vrei tu, FSB- ist de 2 bani. Nu aveți școală nici de agenți. Vă deconspirați singuri cu declarațiile pe care le faceți”, a declarat Cristian Rizea la “Spovedania lui Rizea”.  

Anterior, Cristian Rizea a dezvăluit că ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, unul dintre liderii Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, sunt agenți de influență ruși, și lucrează sub acoperire împotriva statului Republica Moldova. Potrivit politicianului, Vladimir Bolea este absolvent al renumitei Școli militare din Leningrad, și este în legătură permanentă cu serviciile secrete rusești. În același timp, Alexandru Slusari lucrează oficial pentru Serviciul Federal de Securitate din Federația Rusă.

Anterioară

Autoritățile sunt pregătite să aplice recomandările Comisiei Europene, propuse în contextul depunerii de către Republica Moldova a cererii de aderare la Uniunea Europeană

În continuare

Dezvăluirile lui Rizea se confirmă. „Forța Fermierilor”, condusă de Alexandru Slusari și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a început ofensiva împotriva investitorilor străini

One Comment

  • Slusari! roagal de Dodon, sa pape mai putin caci celula nui palat si trebue sa incapa cu voi si Bolea.

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *