Pandemia revine? În Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19 

În municipiul Chișinău a fost instituit cod portocaliu de COVID-19, după ce în ultimele 7 zile a crescut semnificativ numărul bolnavilor. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă. 

“Avem o creștere a numărului total de cazuri. În ultimele 7 zile au fost înregistrate 1183, dintre care 220 în rândul copiilor și 13 gravide. În această perioadă au fost 14 decese”, a informat Ala Nemerenco.

În aceste circumstanțe, ministra Sănătății îndeamnă populația să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție împotriva infecției.

„Protecția rămâne vaccinarea. Booster doi, vaccinarea a patra. Suntem pregătiți, avem experiență profesională, avem câteva spitale deschide pentru cazurile COVID-19, paturi sunt suficiente. În această dimineață, 82 de copii erau spitalizați cu infecția COVID-19”, a menționat Ala Nemerenco. 

Nicolae Jelamschi, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a precizat că Republica Moldova este asigurată cu vaccin împotriva infecției COVID-19 în cantități suficiente. 

„În săptămâna aceasta, 2319 de persoane au fost vaccinate și continuam campania de vaccinare. Stocuri de vaccinuri sunt suficiente”.

Potrivit Alei Nemerenco, în raioanele Ialoveni și Anenii Noi a fost instituit cod galben de infectare de COVID.

Anterioară

Cine este polițistul care a organizat abuzul împotriva lui Cristian Rizea? 

În continuare

A abuzat de încrederea lui Rizea, apoi i-a furat banii de pe YouTube. Cine este escrocul?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *