Ordin emis de Putin: Rușii care se retrag din fața ucrainenilor vor fi împușcați

Serviciile secrete ucrainene susțin că armata lui Putin a reînființat tradiția celebrelor „detașamente de blocare”, care au misiunea de a deschide focul în propriii militari care încearcă să se retragă din fața avansului trupelor ucrainene. Pentru prima dată, acestea au fost create în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, printr-un ordin emis de fostul dictator sovietic, Iosif Stalin, în timpul bătăliei de la Stalingrad.

Comandanții armatei ruse le-au transmis militarilor din subordine că riscă să fie împușcați pe loc dacă încearcă să-și părăsească „în mod arbitrar” pozițiile, se arată într-un comunicat al serviciilor militare de spionaj ucrainene. Ordinul a fost dat în contextul luptelor puternice care se dau în acest moment în zona orașului Bakhmut, din regiunea Donețk, unde rușii bombardează pozițiile armatei ucrainene care se luptă pentru controlul orașului.

Serviciul secret al armatei ucrainene a publicat și o interceptare a unei convorbiri între doi militari ruși referitoare la acest subiect.

„Haide, niciun pas înapoi… Cine fuge va fi închis… Ceilalți rămân pe locurile lor, să le amintiți de ordinul 222”.

Militarii ucraineni spun că ar fi vorba despre un așa-numit „ordin 222” și fac o analogie cu celebrul deja „ordin 227”, semnat de Stalin pe 28 iunie 1942, în timpul bătăliei de la Stalingrad, ordin care interzicea orice retragere din fața inamicului și care prevedea mitralierea, de către detașamente speciale sovietice, a soldaților ruși care fugeau din fața pozițiilor germane.

Digi 24

Anterioară

RISE Nepoata lui Vlad Filat a devenit proprietara unei vile din Franța, în valoare de 1,24 milioane de euro

În continuare

Ana Revenco pleacă de la MAI. Cine îi va lua locul? 

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *