O rezoluție de susținere a integrării europene a Republicii Moldova a fost adoptată la București

O Rezoluție de susținere a integrării europene a țării noastre a fost adoptată la București de către Comisia comună pentru integrare europeană a legislativelor din Moldova și România.

”Salutăm decizia Republicii Moldova din data de 3 martie 2022 de depunere a cererii de aderare, precum şi primirea chestionarului Comisiei Europene necesar emiterii avizului cu privire la cererea sus-menţionată, în data de 11 aprilie 2022. Susţinem parcurgerea rapidă a procedurilor de aderare şi armonizare cu legislaţia Uniunii Europene şi exprimăm întreaga disponibilitate a Comisiei Comune de a oferi sprijin, în acest sens, Guvernului Republicii Moldova. Încurajăm reformele şi evoluţia favorabilă a proceselor democratice din Republica Moldova. Solicităm recunoașterea cât mai grabnică a perspectivei europene clare a Republicii Moldova pe baza eforturilor şi progreselor înregistrate de aceasta”, este menționat în Rezoluţie.

În Rezoluție mai este stipulat că integrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova este un deziderat strategic pentru cele două state, în virtutea comuniunii de limbă română, cultură, tradiții și istorie comună.

Pe 14 aprilie curent, la București a avut loc reuniunea Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, care s-a încheiat cu adoptarea rezoluției.

parte deputații: Petru Frunze, Vladimir Bolea, Veronica Roșca, Mihail Druță, Sergiu Lazarencu și Alla Darovannaia

Anterioară

Gata cu pandemia, revenim la viața normală. Autoritățile au anulat starea de urgență în sănătate publică

În continuare

De unde vom cumpăra energie electrică după 1 mai?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *