Nota 2 pentru procurorul general suspendat. Stoianoglo: „Circ și absurditate”

Comisia de evaluare, creată la solicitarea președintei țării, Maia Sandu, a evaluat activitatea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, cu nota 2. În consecință, avocații au acuzat comisia de abuzuri, iar Stoianoglo a contestat în instanță raportul de evaluare. 

„În sfârșit circul evaluării procurorului general s-a încheiat, iar clovnii urcați la rampă și-au jucat spectacolul, iar acum, nerăbdători, își așteaptă aplauzele. Nu prea avem ce aplauda din moment ce toți știu că rezultatul fusese preconceput, iar „circarii” s-au antepronunțat din start. Puterii i-au luat tocmai șapte luni pentru a scăpa de inacceptabilul Procuror General”, a scris Alexandr Stoianoglo pe Facebook.

Evaluarea lui Alexandr Stoianoglo a început în noiembrie 2021, cu acordul Consiliului Superior al Procurorilor. El a fost reţinut și acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupţie şi oferirea de informaţii false. 

Consiliul Superior al Procurorilor a creat comisia de evaluare, care peste jumătate de an a apreciat nesatisfăcător activitatea lui Alexandr Stoianoglo.

Legea nouă a Procuraturii spune că dacă activitatea procurorului general este calificată drept nesatisfăcătoare, preşedintele ţării îl poate demite.

Anterioară

Ion Sturza: Mai mulți miniștri trebuie schimbați, deoarece nu livrează rezultate

În continuare

Prima demisie, în cazul copilei ucisă de o creangă

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *