Moldova va avea un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, a anunțat că pentru luna noiembrie nu a fost semnat un contract cu MGRES, și că energia electrică va fi achiziționată de la alți furnizori.

„SA Energocom, pentru luna noiembrie, a semnat următoarele contracte pentru livrare a energiei electrice: s-a prelungit contractul cu OMV Petrom pentru 50 MWh pentru luna noiembrie; s-a prelungit contractul cu Nuclearelectrica pentru 35 MWh pentru luna noiembrie; pentru ziua de 1 noiembrie, s-a procurat 5530 MWh energie electrică de pe OPCOM (bursa română de electricitate). Nu s-a semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES, or, pentru 1 noiembrie, avem un deficit necontractat de energie electrică de aproximativ 4070 MWh”.

De asemenea, oficialul a explicat că, în luna noiembrie, Gazprom a confirmat doar 5.7 mln m3 de gaz pe zi pentru țara noastră, ceea ce reprezintă 51% din volumele agreate conform contractului. Acest volum va fi repartizat după cum urmează: 3,4 mln m3 pe zi pentru malul drept și 2.3 mln pe zi pentru malul stâng. Regiunea transnistreană va primi cu peste 40% mai puțin decât în luna octombrie.

„Energocom a mai achiziționat de pe piață alte 27 mln m3 de gaz. În total, rezerva strategică de gaz este de aproximativ de 127 mln m3 (…) Reducerea consumului de energie electrică este extrem de importantă. Vă rog să continuăm efortul de economisire la nivel național. Avem multe exemple bune, dar sunt sigur că mai este loc pentru responsabilitate”.

Sursa: Moldpres.md

Anterioară

Mesajul lui Rizea pentru Plahotniuc: Te invit la cel mai urmărit TALK SHOW din Republica Moldova „Spovedania lui Rizea”

În continuare

Kent Logsdon, despre sancțiunile impuse de SUA în privința lui Plahotniuc și Șor: Vrem ca și alte țări să vadă ceea ce am facut noi

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *