Moldova se confruntă cu un deficit de energie electrică. Ce soluții au autoritățile?

De astăzi, Republica Moldova se confruntă cu un deficit de energie electrică. Consumul nu va putea fi acoperit în intervalul 07:00 și 23:00. Despre aceasta a atenționat vicepremierul Andrei Spînu.

„Între aceste ore, în zilele următoare, trebuie să facem tot posibilul să economisim cât mai mult. Fiecare dintre noi poate să ajute. Dacă vom acționat solidar și responsabil nu va fi nevoie să deconectăm pe nimeni”.

De asemenea, Andrei Spînu a îndemnat antreprenorii să deconecteze iluminatul publicitar sau decorativ, să schimbe orele de producere și să utilizeze generatoarele individuale acolo unde este posibil.

Vicepremierul a precizat însă că pentru ziua de luni, 24 octombrie, nu au fost planificate deconectări de energie electrică, și a relatat ce acțiuni va întreprinde Guvernul pentru a evita această situație.

” În zilele următoare vor fi identificate și semnate contracte de livrare a energiei electrice cu alți furnizori. Moldovagaz a alocat mai mult gaz pentru MGRES pentru ziua de mâine și vor fi identificate resurse inclusiv pentru zilele următoare. Vor fi adoptate măsuri de economisire a energiei electrice”.

Problema deficitului de energie electrică în Republica Moldova a apărut din cauza atacurilor Rusiei asupra sistemului electroenergetic al Ucrainei și reducerii volumelor de gaz de către Gazprom.

Anterioară

VIDEO Dovada că poliția de patrulare permite oamenilor protejați de Revenco să șofeze în stare de ebrietate, să înjure și să amenințe cu răfuiala fizică

În continuare

Poliția acuză protestatarii de huliganism, ultragierea polițiștilor și destabilizare

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *