Ministrul Justiției despre Igor Dodon: Am promis că vom face dreptate, ne vom ține de cuvânt

„Am promis că vom face dreptate, și ne vom ține de cuvânt, în ciuda criticilor”. Așa a comentat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, reținerea fostului președinte al țării, Igor Dodon.

„Clasa politică coruptă, responsabilă pentru sărăcirea și alungarea cetățenilor din țară timp de trei decenii, va trebui într-o zi să răspundă. Vor răspunde toți cei care au venit în politica nu ca să ajute oamenii, dar să-i fure”.

Sergiu Litvinenco a precizat că Ministerul Justiției va monitoriza procesul de desfășurare a anchetei.

„Deși nu știu detaliile speței și nici cum vor evolua lucrurile, sunt ferm convins că politicul nu poate avea imunitate față de răspundere, toți fiind egali în fața legii. În același timp, instituțiile trebuie să comunice toate lucrurile potrivit legii, or, dincolo de fondul cauzei, transparența este fundamentală pentru a avea încrederea societății și de a legitima actul justiției. Desigur, este prioritar ca toate procedurile să fie respectate”.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost reținut marți, 24 mai, pentru 72 de ore. După aproape 11 ore de percheziții, a fost escortat în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Anterioară

Ambasadorul UE la Chișinău despre reținerea lui Igor Dodon: Nimeni nu este mai presus de lege

În continuare

Guvernul francez ne oferă 800 mii de euro pentru modernizarea sectorului energetic și feroviar

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *