Ministerul Justiției susține că avocații lui Stoianoglo manipulează opinia publică

Ministerul Justiției acuză avocații procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, de manipularea opiniei publice, după ce au comunicat că CEDO cere explicații Guvernului referitor la reținerea și arestarea acestuia.

„Astăzi, în spaţiul public au apărut doar comentariile avocaților domnului Stoianoglo pe marginea cererilor făcute publice de CtEDO la data de 20 iunie 2022, fapt care nu schimbă datele problemei. Cum am spus anterior, Ministerul Justiției va solicita opiniile tuturor autorităților implicate și, în termenul acordat de către instanţa europeană de contencios a drepturilor omului (până la 22 septembrie 2022), va prezenta poziția Guvernului referitor la cererile menționate”, este menționat în comunicatul Ministerului Justiției .

În acest context, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a sugerat că solicitările CEDO nu-l absolvă de răspundere pe Alexandr Stoianoglo.

„Fără îndoială, orice persoană are dreptul să aibă propria strategie de apărare, inclusiv pe partea de comunicare publică și prin posibilitatea de a face referire la principiile statului de drept. Dar una este să invoci statul de drept și cu totul altceva este să promovezi valorile statului de drept și supremației legii. Or, nimeni și niciodată nu mă va convinge că implicarea deschisă a unei instituții de drept în lupta dintre clanurile oligarhice și transformarea acesteia în actor activ care eliberează unii hoţi şi îi absolvește de răspundere pe alții ar avea de ceva cu statul de drept. O justiție este selectivă atunci când ea face politică în favoarea unor grupări, iar acest fapt nu poate să nu contravină principiilor statului de drept şi de supremaţie a legii”, a scris pe pagina personală de Facebook Sergiu Litvinenco.

Avocații lui Alexandr Stoianoglo au anunțat astăzi, 28 iunie, că CEDO a solicitat Guvernului mai multe explicații cu privire la acțiunile întreprinse în cazul reținerii și arestării lui: cu privire la probele din dosarul penal, interdicția de a participa la întrunirile publice și îngrădirea accesului la instanțele naționale.

Anterioară

Procurora Iulia Popov a fost suspendată din funcție. Ea este învinuită de îmbogățire ilicită

În continuare

VIDEO. La 12 ani a devenit capul familiei. Un băiat din Sîngerei pictează icoane pentru a-și ajuta fratele surdomut

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *