Maia Sandu: Nu recunoaștem referendumurile desfășurate în regiunile ucrainene ocupate

Republica Moldova nu recunoaște referendumurile desfășurate de către Federația Rusă în regiunile ucrainene ocupate. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă comună cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru buget și administrație, aflat în vizită oficială la Chișinău.

„Noi condamnăm în continuare acest război. Și o să condamnăm aceste acțiuni, repet, care nu respectă dreptul internațional și care nu respectă integritatea și suveranitatea altor țări”.

Johannes Hahn a opinat că, în contextul mobilizării desfășurate în Federația Rusă, Moldova riscă să se confrunte cu un nou flux de refugiați.

„Republica Moldova a fost afectată profund de acest război și vedem diferite manifestări a modului în care a fost afectată – situația energetică, situația cu refugiații, dar și impactul asupra comerțului și economiei”.

Oficialul european a menționat că Uniunea Europeană va ajuta Republica Moldova să facă față crizei energetice.

„Uniunea Europeană dorește să vă ajute în rezolvarea problemelor privind lanțurile logistice și livrările de energie. Vom căuta împreună soluții fezabile pentru Republica Moldova. Sunteți o țară candidat pentru aderarea în Uniunea Europeană, care trebuie să devină țară membră, pentru asta vom munci împreună”.

Anterioară

CSE: Rezervele de stat vor fi completate cu încă 15 milioane m3 de gaze naturale

În continuare

Expert: Republica Moldova va fi îmbătrânită și depopulată, peste 20 de ani

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *