Maia Sandu despre reținerea lui Igor Dodon: Dacă este nevinovat, nu trebuie să se îngrijoreze

Președinta Maia Sandu a comentat percheziționarea și reținerea lui Igor Dodon. Șefa statului a spus că dacă el este nevinovat, atunci nu trebuie să se îngrijoreze.

„Cel mai important lucru este ca acest caz, de rând cu altele, să se bucure de transparență maximă și procurorii să se ghideze doar de legii. Domnul vizat de acest caz, dacă crede că este cinstiti, atunci nu are de ce să-și facă griji”.

Maia Sandu a condamnat scurgerile de informații în presă din cadrul perchezițiilor de la domiciliul lui Igor Dodon, și a cerut procurorilor să investigheze cazul.

„Eu îmi doresc să avem o justiție profesionistă și independentă care respectă legea. Pentru asta am militat și oamenii m-au susținut. Corupția e o problemă majoră, din cauza ei avem sărăcie, avem un stat slab subminat de aceste grupări criminale și din această cauză oamenii au plecat. Sper că Procuratura nu face jocuri politice la indicație sau din cont propriu. Asta ar duce la discreditarea procuraturii, a reformei în justiție și parcursului nostru european”.

Igor Dodon a fost reținut marți, 24 mai, și a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării PSRM de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Anterioară

Deputata Marina Tauber a fost obligată să nu părăsească țara 60 de zile

În continuare

Procurorii anticorupție solicită plasarea lui Igor Dodon în Penitenciarul 13

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *