Mai multe universități și colegii din țară vor fi modernizate cu suportul Băncii Mondiale

13 instituții de învățământ din țară vor primi din partea Băncii Mondiale peste 14,3 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea a 52 laboratoare și centre de cercetare, 67 săli de curs, săli polifuncționale și alte spații de instruire.

7 dintre beneficiarii granturilor sunt universități, iar 6 – colegii pedagogice. Vorbim despre Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei și colegiile „Mihai Eminescu” din Soroca, „Iulia Haşdeu” din Cahul, „Mihail Ciachir” din Comrat, „Alexei Mateevici” din Chişinău, „Vasile Lupu” din Orhei și „Ion Creangă” din Bălţi.

Proiectul „Învățământul Superior din Moldova” este finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației Cercetării, în perioada 2020-2025.

Anterioară

Donatorii internaționali se întrunesc la Paris pentru a decide cu privire la ajutorarea Moldovei

În continuare

Maia Sandu la Paris: Suntem recunoscători pentru solidaritate și pentru sprijinul concret

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *