Lucrători medicali de la o instituție medicală importantă au primit sporuri salariale pentru servicii pe care nu le-au prestat

Un angajat din cadrul Institutului de Medicină Urgentă este bănuit de abuz de serviciu, anunță Centrul Național Anticorupție (CNA). Acesta a primit recompense bănești de la mai mulți colegi în valoare de 200 de mii de lei, în urma unei scheme implementate.

În perioada martie 2020-aprilie 2022, bănuitul ar fi inclus în tabelele de pontaj sporuri de performanță în mărime de 100%  și alocații de 100% pentru mai mulți medici și asistenți medicali sub pretextul că prestau servicii medicale suplimentare în secțiile COVID. În realitate, această situație nu a avut loc.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul de serviciu, în automobil și la domiciliul bănuitului. De la fața locului au fost ridicate mijloace de probă, inclusiv bani, în valută străină, proveniența cărora urmează să fie stabilită. Urmează și alte acțiuni de anchetă, inclusiv audierea tuturor persoanelor implicate și studierea probatoriului acumulat.

Anterioară

„Explozii” în această seară la “Spovedania lui Rizea”. Rizea: „Societatea va fi bulversată” 

În continuare

Un bărbat a fost obligat să-și plătească fosta soție pentru că a făcut curat și de mâncare în timpul căsniciei

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *