Livrarea de energie electrică a fost restabilită. Maia Sandu: Condamnăm atacurile rusești asupra Ucrainei

Livrarea energiei electrice a fost restabilită în localitățile din Republica Moldova. De suferit au avut consumatorii din raioanele Cimișlia, Bălți, Strășeni, Hâncești, Leova, Cahul, Fălești, Sângerei, Ungheni și Briceni, a anunțat Moldelectrica.

Președinta Maia Sandu a condamnat atacul militar rusesc supra infrastructurii energetice din Ucraina.

„Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Condamnăm cu fermitate acest nou atac – cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere”.

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a cerut Rusiei să oprească bombardamentele.

„Fiecare bombă ucigașă lansată asupra orașelor și infrastructurii energetice ucrainene are consecințe directe asupra oamenilor din țara noastră. Sunt bombe care afectează bunăstarea cetățenilor noștri și securitatea energetică a Republicii Moldova”.

Vicepremierul Andrei Spînu a atenționat că riscul deconectărilor de energie electrică persistă, și a îndemnat populația să economisească energie electrică.

„Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemn să economisim în continuare și rămânem solidari!”

Anterioară

Maia Sandu – doi ani la conducerea țării. Analiști: Moldova a recâștigat încrederea României și Uniunii Europene

În continuare

Două rachete rusești au căzut în Polonia. NATO e în alertă, iar Rusia vorbește despre provocări

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *