Krasnoselski s-a plâns la ONU și OSCE : „Moldova ne șantajează economic și energetic”

Vadim Krasnoselski acuză Republica Moldova de șantaj economic și energetic. Despre aceasta el a anunțat oficial Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

„Din octombrie 2022, au fost reduse volumele livrărilor de gaze naturale către Moldova și Transnistria. În aceste condiții, conducerea Republicii Moldova, încălcând grav obligațiile contractuale, a luat calea retragerii ilegale a unei părți din gazele naturale furnizate destinate Transnistriei. Deci, în prezent, în locul celor 3,9 milioane de metri cubi pe zi, prevăzuți de contract, regiunea noastră nu primește mai mult de 2,3 milioane de metri cubi pe zi”.

Vadim Krasnoselski atenționează ONU și OSCE că autoritățile de la Chișinău întăresc blocada economică a Transnistriei și ignoră formatul de negociere recunoscut internațional „5+2”.

„Chișinăul, oficial pune tot felul de obstacole în calea activității economice a Transnistriei, limitează aprovizionarea regiunii noastre cu mărfuri esențiale, inclusiv medicamente și produse, și pune presiune asupra entităților de afaceri din stânga Nistrului. Din 28 februarie a acestui an, și până în prezent, toate punctele de control de la frontieră dintre Transnistria și Ucraina au fost închise, ceea ce are un impact extrem de negativ asupra libertății de circulație a mărfurilor și a persoanelor”.

Anterioară

SUA: Rușii au comis „crime de război sistemice” în Ucraina. Un nou Nürnberg

În continuare

BREAKING NEWS Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului. Maia Sandu: „Gruparea coruptă a suferit o înfrângere”

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *