Igor Grosu: Mobilizarea din Federația Rusă ne îngrijorează. Ar putea provoca un nou val de refugiați

Autoritățile de la Chișinău sunt îngrijorate cu privire la mobilizarea anunțată de președintele rus Vladimir Putin. Ca urmare, subiectul va fi discutat în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, la un post privat de televiziune.

„Dacă mobilizezi înarmați 300 de mii de militari la linia de confruntare, evident este o îngrijorare. Suntem convocați de doamna președintă la Consiliul Suprem de Securitate să audiem instituțiile de forță, de securitate. Să vedem analizele lor, informația din teren, care pot fi repercusiunile asupra zonei proxime, Odesa, Nicolaiv. În prezent, tot ce spun experții militari ucraineni, internaționali, este să nu există un pericol pentru regiunea Odesa. Primul lucru care ne-ar viza pe noi este un nou val de refugiați”.

Anterior, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că Washingtonul a jucat un rol important în toate conflictele majore din lume, și a sugerat că Republica Moldova ar putea avea soarta Ucrainei. În opinia lui Igor Grosu, scopul acestei declarații este „de a distrage atenția publicului de la eșecul războiului”.

Președinta Maia Sandu a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate sâmbătă, 24 septembrie.
Anterioară

Gaz mai scump, din 1 octombrie

În continuare

Guvernul oferă indemnizații unice în sumă de 1500 de lei. Cine sunt beneficiarii?

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *