Igor Dodon va sta în arest la domiciliu 30 de zile. Cumnatul lui rămâne în izolator

Fostul șef al statului Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliul pentru 30 de zile. Cumnatul său Petru Merineanu va rămâne însă pentru o lună în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Igor Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Fostul șef al statului susține însă că reținerea lui reprezintă o comandă politică. 

„Consider acest dosar politic și la comanda doamnei Maia Sandu, care imediat după ce a intrat în funcție a pus presiune pe procurorul general pentru ca să-mi deschidă mie dosar penal. De cazul meu se ocupă 53 de procurori. În acești ani de independență niciun președinte nu a fost persecutat în acest fel. Este cinic să vorbești despre trădare de patrie și să mă acuzi pe mine de așa ceva. Eu vreau să o întreb pe Maia Sandu pe cine o să pună la pușcărie la toamnă. În ultimele luni eu am primit zeci de mesaje să fug din țară. Nu am de gând să fug. Eu o să rezist”, a declarat Igor Dodon, după decizia magistraților.

Realitateadinmoldova.md amintește că Igor Dodon și cumnatul său Petru Merineanu au fost reținuți pentru 72 de ore, pe 24 mai, după ce aproape 11 ore au fost percheziționați de procurorii anticorupție, ofițerii SIS și CNA.   

Anterioară

ÎNREGISTRARE BOMBĂ. Dovada că o persoană apropiată lui Igor Dodon este implicată într-o schemă de îmbogățire ilicită

În continuare

O decizie a Curții Constituționale din România îl poate scăpa pe Cristian Rizea de dosarul fabricat

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *