Igor Dodon rămâne optimist: „Am scăpat de regimul lui Plahotniuc, vom scăpa și de PAS”

Igor Dodon a transmis un mesaj cetățenilor prin intermediul avocaților săi, la scurt timp după ce a fost reținut pentru 72 de ore. Fostul șef al statului susține că este cercetat într-un dosar „cusut cu ață albă” și că populația este manipulată de guvernarea PAS. 

„În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”. 

Fostul șef al statului afirmă că este victima unui show politic regizat de guvernarea PAS, care încearcă să sustragă atenția populației de la criza economică și prețurile mari pentru produse și servicii. 

„Totul se scumpește, totul se dărâmă, tinerii continuă să emigreze, popularitatea guvernării iarăși a început să scadă, iar partenerii externi le cer să facă cedări serioase privind suveranitatea țării și privind securitatea economică. Totodată, cetățenii se arată tot mai indignați de aceste crize în lanț, ei nu vor ca Moldova să fie parte a conflictului militar și sunt gata să iasă la proteste masive, pentru a cere încetarea acestor „vremuri nebune” și pentru a cere revenirea la normalitate.În aceste condiții, aflată în impas, guvernarea a procedat așa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forță a opoziției, principalul lider cu credibilitate politică și au lovit cu toată forța, prin abuz al justiției, prin hărțuire, prin plasare în arest și prin denigrare mediatică”. 

Igor Dodon rămâne însă optimist. Este sigur că actuala guvernare va fi penalizată de cetățeni. 

„Cu fermitate și cu determinare politică, noi am scăpat de regimul lui Plahotniuc, care a capturat statul. Tot prin poziție fermă și prin curaj vom pune la respect și vom înlătura, dacă trebuie, regimul PAS, care distruge țara”.

Anterioară

Moldovagaz solicită majorarea tarifelor cu aproape 70%

În continuare

Uniunea Europeană va oferi 150 de milioane de euro pentru reabilitarea economică a Moldovei

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *