Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

Fostul șef al statului, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul procurorilor, care au cerut schimbarea măsurii preventive. Despre aceasta a anunțat Igor Dodon, la ieșirea din sala de judecată.

„Magistrații au lăsat aceeași decizie. Mă consider nevinovat, sunt gata să conlucrez cu organele de anchetă, dar consider acest dosar politic la comanda conducerii de vârf al statului, în special a doamnei Maia Sandu care mi-a fost oponentă la două scrutine prezidențiale. Îmi exprim neîncredera și dezacordul cu procurorii care conduc acest caz. În primul rând – Mai multe probe din dosar au apărut în mass-media. Este vorba de manipulări care au loc și legea presupune că procurorul anticorupție trebuie să aibă experiență de 4 ani. Noi am cerut recuzarea procurorilor și solicităm ca pe acest dosar să fie procurori cu experiență și neafiliați politic. Urmează o perioadă de justiție televizată pe cazul meu”.

Mai devreme, instanța a respins și solicitarea de înlăturare a judecătorului Ghenadie Morozan de la examinarea recursului. Procurorii au invocat că fratele lui este căsătorit cu sora fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, vizat și el în cauza penală. 

Realitateadinmoldova.md amintește că instanța în fond a decis 30 de zile de arest la domiciliu pentru Igor Dodon, iar procurorii de caz au cerut plasarea acestuia în izolator.

Anterioară

VIDEO: Un bărbat japonez s-a transformat într-un câine: „A fost visul meu”

În continuare

Premieră în justiția moldovenească: Procuratura Generală a fost obligată să analizeze plângerea penală depusă de Rizea împotriva lui Dodon

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *