Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu până pe 21 octombrie

Curtea de Apel (CA)Chișinău a prelungit arestul la domiciliu în privința fostului președinte al țării, Igor Dodon, până la 30 de zile.

Pe 19 septembrie 2022, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus continuarea măsurii pentru încă 20 de zile, deși acuzatorii au solicitat 30 zile.

„Motivele care au stat la baza înaintării demersului de către procurorii anticorupție sunt determinate de existența în continuare a riscului împiedicării bunei desfășurări a urmăririi penale, exercitării presiunilor și influențelor necorespunzătoare asupra procurorilor, riscului distrugerii probelor și influențării martorilor prin determinarea unor persoane de a da declarații mincinoase, precum și riscul eschivării de la răspundere penală.

Precizăm că, în susținerea riscurilor invocate, procurorii au prezentat probe noi, administrate recent la 26 și 29 august și respectiv 08 Septembrie 2022, precum și cele administrate anterior la 21 iunie 2022, care în coroborare cu rezultatele măsurilor speciale de investigații, confirmă temeinicia riscurilor invocate.Alte măsuri preventive neprivative de libertate cum ar fi liberarea provizorie sub control judiciar nu au capacitatea de a preveni riscurile invocate supra și a asigura buna desfășurare a urmăririi penale”, a anunțat Procuratura Anticorupție pe 19 septembrie.

Igor Dodon este bănuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de Patrie.

Anterioară

Ambasadorul SUA la Chișinău: ,,Nu avem semnale că Republica Moldova ar putea fi atacată de Rusia”

În continuare

Legea privind prestațiile sociale pentru copii, promulgată de Maia Sandu

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *