VIDEO Igor Dodon este cercetat de procurorii anticorupție și ofițerii SIS. Este bănuit de trădare de patrie și îmbogățire ilicită

Procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat, în această dimineață, percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acțiunea a fost desfășurată în cadrul dosarului „kuliok”.

„Perchezițiile au loc și în alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, a relatat Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat și la casa părintească a lui Igor Dodon din satul Sadova, la tabăra de odihnă din localitate, care ar aparține familiei Dodon și la cel puțin două apartamente înregistrate pe numele cumnatului său, fost ofițer al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Lilian Filipov.

De asemenea, procurorii anticorupție și ofițerii SIS au descins și la sediul asociației „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, condusă de Igor Dodon. Co-fondatorul uniunii este organizația „Delovaia Rossia”, din care face parte și Igor Ceaika, fiul fostului procuror general din Rusia, Iuri Ceaika.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki. 

„Prin această Hotărâre a Curtea de Apel Chișinău a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale a fostului șef de stat, Igor Dodon în dosarul „kuliokului/sacoșei”. După 2 ani de luptă cu kuliokarul Dodon, Procuratura Generală are acum toate posibilitățile să facă o investigație imparțială, echidistantă și în strictă conformitate cu legislația în vigoare”.

În martie 2020, Procuratura Anticorupție a dispus neînceperea urmăririi penale pe faptul pretinsei finanțări ilegale a PSRM, în baza imaginilor video în care Igor Dodon primește o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. Potrivit procurorilor, fapta „nu întrunea elementele unei infracțiuni”.

Anterioară

Diva din Chișinău: Gutiera

În continuare

A fost identificată persoana care a aruncat cocktailuri Molotov asupra Comisariatului militar din Tiraspol

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *