Gata cu pandemia, revenim la viața normală. Autoritățile au anulat starea de urgență în sănătate publică

Starea de urgență în sănătate publică a fost anulată, după aproape doi ani de la instituirea acesteia. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul în care în ultimele două luni incidența cazurilor noi de COVID-19 a scăzut de la 754 la 34 de cazuri la 100 mii populație. 

Odată cu anularea stării de urgență, toate restricțiile de ordin epidemiologic sunt eliminate. Purtarea măștilor de protecție este însă recomandată în continuare, în spațiile închise și transportul public.  

„Au fost doi ani grei, cu mult efort, muncă a multor oameni, emoții, lacrimi, restricții, lockdown-ri, dor, stres, durere și pierderi. Au decedat la datorie colegii noștri. Fiecare familie a pierdut pe cineva drag, fie rude sau prieteni. Fiecare familie s-a confruntat cu această boală de nesuferit”, a scris ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe pagina sa de Facebook.

Primul caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat în Republica Moldova pe data de 7 martie 2020. Până în prezent, peste 516 mii de persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19, dintre care peste 11 mii au decedat ca urmare a complicațiilor. 

Anterioară

Președinta interimară a Curții Supreme de Justiție, Tamara Chișca-Doneva, a fost suspendată din funcție

În continuare

O rezoluție de susținere a integrării europene a Republicii Moldova a fost adoptată la București

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *