Fondatorul Grupului Trans-Oil, Vaja Jhashi, la conferința J.P. Morgan la Londra: „Prețurile sunt stabile. Piețele își vor reveni, dacă nu va escalada conflictul militar”

În perioada 20-22 septembrie, CEO și fondatorul Grupului Trans-Oil, dl Vaja Jhashi, împreună cu echipa Departamentului Financiar al Grupului, participă la conferința „Emerging Markets Credit Conference”, organizată de banca J.P. Morgan la Londra. 

Vaja Jhashi este speaker la panelul “Commodities at a Crossroads: Pinch or Pivot? Continuing the Conversation on Metals & Agricultural Markets”, împreună cu alți executivi din industrie. 

În prima zi a conferinței, Vaja Jhashi a vorbit despre piețele și prețurile estimative la produsele moi, cum ar fi cafeaua, cacao, zahăr, porumb, grâu, soia, fructe și animale.

„Pentru moment, prețurile vor rămâne stabile. Am inclus și Rusia pe piață. Să nu uităm că Rusia are o recoltă mare de cereale, în acest an. Evident, există provocări bancare, dar partea bună este că tranzacționarea nu este sancționată. Așa că ei pot ajunge pe piață, și aceasta capitalizează prețurile, evident. Coridoarele ucrainene funcționează, de asemenea. Așa că piețele își vor reveni, doar dacă nu va escalada conflictul militar”.

De asemenea, Vaja Jhashi a evidențiat riscurile existente cu privire la distribuția mărfurilor conform termenelor din contractele de livrare, în contextul războiului ruso-ucrainean.

„Există încercări de a face contracte pe termen de lungă durată. Fiecare contract are, din fericire sau nefericire, o cotă pentru non-livrare. Dar există îngrijorări că unele contracte ar putea să nu fie îndeplinite din cazul războiului ruso-ucrainean. În același timp, și consumatorul vrea să primească produsul la raft la timp. Există o dorință de a livra marfa cât mai repede posibil, așa cum prețurile sunt bune, dar apare problema perioadei de livrare. Noi, de exemplu, negociem acum contractele pentru decembrie. și există o probabilitate de 90 la sută că ne vom încadra în termen”.

La Londra, echipa Trans-Oil are întrevederi oficiale cu reprezentanți ai 30 de bănci investiționale și fonduri de administrare a activelor. În cadrul discuțiilor, sunt abordate subiecte cu privire la performanța operațională și financiară a Grupului, situația pieței de cereale și oleaginoase din regiune în contextul războiul din Ucraina.

La conferința „Emerging Markets Credit Conference”, la Panelul „Commodities at a Crossroads: Pinch or Pivot? Continuing the Conversation on Metals & Agricultural Markets”, au mai participat: Charl Keyter, Chief Executive Officer & Executive Director, Sibyane Stillwater, Greg Shearer, Head of Base & Precious Metals Reseach, J.P. Morgan

Anterioară

Polițiști de frontieră au ajutat cetățeni ucraineni să între ilegal în Moldova, contra unei taxe de până la 5000 de dolari

În continuare

Maia Sandu a cerut, de la tribuna ONU, retragerea necondiționată a trupelor ruse din stânga Nistrului 

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *