Fermierii și-au scos tehnica agricolă în stradă, în semn de protest. Nu au însă curajul să are în fața Guvernului

Fermieri din 20 de raioane și-au scos din nou tehnica agricolă în stradă, la îndemnul Asociației „Forța Fermierilor”. Nu sunt însă la fel de curajoși ca acum doi ani, când au urcat cu tractoarele pe treptele Parlamentului și au arat pe gazonul din fața Catedralei. Deși, nu este exclus să repete gestul. Directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a atenționat că dacă revendicările agricultorilor nu vor fi auzite, atunci vor protesta în Capitală.

Revendicările protestatarilor rămân aceleași: amânarea plăților scadente față de creditori fără calcularea penalităților, acordarea facilităților fiscale, în special acordarea dreptului de utilizare a TVA-ului din cont pentru achitarea impozitelor și contribuțiilor și adresarea către partenerii externi pentru identificarea banilor în scopul achitării compensațiilor fermierilor afectați.

Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, seceta severă din acest an a compromis în proporție de 80-90% recolta de porumb și în proporție de 60-70% recolta de floarea soarelui și sfeclă de zahăr. Iar fără ajutor din partea statului fermierii mici și mijlocii riscă să falimenteze.

Anterioară

Ana Revenco pleacă de la MAI. Cine îi va lua locul? 

În continuare

Andrei Spînu: Nu avem un răspuns cert din partea Gazprom ce se întâmplă după 1 octombrie

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *