EXCLUSIV Cine a comandat alertele false cu bombe?

126 de alerte false cu bombe au fost lansate pe parcursul lunii iulie, anunță Ministerul de Interne, ceea ce reprezintă o premieră pentru țara noastră. Acestea au vizat mai multe instituții importante de stat și publice, precum Aeroportul Internațional Chișinău, Primăria Capitalei, Parlamentul Republicii Moldova. 

Apelurile au continuat și astăzi, chiar în timp ce legislatorii votau pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatei din partea Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber.

Poliția a fost alertată în legătură cu faptul că în mai multe instituții ar fi fost plasate 50 de bombe, inclusiv în Parlament, Primăria Chișinău, CC Atrium, Shopping Malldova, CC UNIC, Ministerul Justiției, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, USM, mănăstirea Ciuflea și Î.S. „Piața Centrală”.

Acum câteva zile, a fost deschis un dosar penal pe acest caz. Fără a oferi detalii, oamenii legii au comunicat că alertele cu bombă sunt anunțate de persoane din țară și de peste hotare. 

Evident că această situație nu este întâmplătoare, și este parte a unui plan bine gândit, prin care se urmărește destabilizarea situației politice din țară și crearea panicii în rândul populației. Nu este un secret, frica îi determină pe oameni să se lase ușor manipulați.  

Astăzi, autorii alarmelor cu bombă false au transmis și un mesaj poliției. Ei au dezvăluit că sunt reprezentanții organizației luptătorilor național-socialiști Himmler-Kult, și au avertizat că vor continua să terorizeze cetățenii, până când nu le vor fi îndeplinite revendicările. Cerințele anunțate îi trădează însă pe comanditarii acestei acțiuni. Cine sunt politicienii care își doresc cu ardoare perpetuarea conflictului transnistrean și întreruperea parcursului european al țării? Răspunsul este ușor de intuit.

Liderul Partidului Politic „Moldova, Rizea și Poporul” Cristian Rizea a declarat în exclusivitate pentru realitateadinmoldova.md că a intrat în posesia unor note informative, oferite de structurile operative ale Republicii Moldova, care demonstrează că acțiunile organizației teroriste Himmler-Kult sunt finanțate de fostul președinte al țării, Igor Dodon, și președintele Partidului Politic NOI, Vladimir Dachi.

“Igor Dodon și Vladimir Dachi și-au dat mâna pentru ca rușii să poată să ajungă cât mai repede la Chișinău. Informațiile pe care le-am obținut confirmă că ei sunt printre finanțatorii organizației luptătorilor național-socialiști Himmler-Kult, care a revendicat alertele cu bombe”.

Amenințările lansate de organizația teroristă au determinat Ministerul Afacerilor Interne să înăsprească pedepsele pentru asemenea acțiuni. Ca urmare, persoanele care vor anunța alerte cu bombă vor fi private de libertate pentru o perioadă de până la 12 ani și vor achita o amendă de cel mult 150 de mii de lei. 

Anterioară

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore

În continuare

VIDEO Rizea către moldoveni: Vreți ca fiicele și fiii voștri, când vor fi mari, să fie umiliți de copiii mafioților? Treziți-vă! Semnați împotriva abuzurilor mafiei de la parcarea specială

One Comment

  • EU tin la scimbari in Moldova si cred ca partidul rizea si poporul me ca ajuta

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *