„Energocom” va cumpăra gaz la un preț de 1882,78 de dolari mia de metri cubi. În acest scop, întreprinderea va primi din buget 200 milioane de lei

Capitalul Social al SA „Energocom” va fi majorat cu 200 de milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat. Decizia a fost luată joi, 15 septembrie, de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Energocom” va putea vinde și achiziționa gazele naturale prin negocieri directe sau prin bursele de mărfuri pe piețele țărilor părți ale Comunității Energetice, la cele mai convenabile prețuri. De asemenea, întreprinderea va procura gaze de pe piața europeană de energie electrică la prețul de achiziție de 1882,78 USD/1000 m3.

În scopul asigurării necesarului de păcură pentru perioada rece a anului, CSE a decis că SA „Termoelectrica” va achiziționa, prin negocieri directe, și va semna contracte de vânzare-cumpărare a păcurii, în cantitate de până la 190 mii tone, după aprobarea prealabilă în cadrul consiliului societății. Achiziția efectuată de Termoelectrica va fi scutită de plata taxei pe valoarea adăugată, a accizei și a taxei vamale, pe o perioadă ce nu va depăși 31 mai 2023.

Totodată, Conform deciziei CSE, până la 1 mai 2023, se scutește de plata accizei plasarea în regim vamal de import a păcurei clasificate la mai multe poziții tarifare. 

„Agenția Moldsilva” va asigura comercializarea volumului masei lemnoase de foc recoltate și/sau aflate în stoc exclusiv consumatorilor casnici, entităților de interes public, precum și prestatorilor de servicii sociale acreditați, care vor notifica Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu privire la volumele achiziționate în termen de 3 zile de la achiziție.

Sursa: Guvernul Republicii Moldova

Anterioară

SUA aprobă un ajutor militar suplimentar de 600 de milioane de dolari pentru Ucraina

În continuare

Ministerul Justiției și Ambasada SUA la Chișinău au semnat un Memorandum în domeniul justiției

Postează un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *